6,2 по Рихтер разлюля Япония. Земетресение с този магнитуд удари днес

...
6,2 по Рихтер разлюля Япония. Земетресение с този магнитуд удари днес
Коментари Харесай

6,2 по Рихтер разлюля Япония

6,2 по Рихтер разклати Япония. Земетресение с този магнитуд удари през днешния ден най-северния остров Хакайдо. За момента няма данни за вреди и потърпевши, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Няма предизвестие за цунами и няма сигнали за проблеми в нуклеарната централа в региона, за спиране на енергийното зареждане или за влаковете стрели в Северна Япония.

Според японската метеорологична организация земетресението, което е настъпило в 18:55 часа локално време, е било с дълбочина 136 км и е засегнало югозападната част на остров Хокайдо. 

То е раздрусало по-голямата част от острова, в това число градовете Читосе и Ацумачо, заяви организацията и предизвести за мощни земетресения, които могат да последват през идващите няколко дни, както и за свлачища.

Телевизионният канал " Хокайдо Ейч Ти Би нюз " заяви, че влаковете и метрото са закъснели, а част от автомагистрала е била краткотрайно затворена. Кадри от новините демонстрираха провесен от тавана екран на летище в Хокайдо, който леко се поклаща от труса. Жител на града описа пред малкия екран, че трусът е траял към 20-30 секунди. 

Части от северната част на най-големия остров в страната Хоншу, където се намира Токио, също бяха разтърсени, само че японската столица не е била наранена.

Япония е една от най-силно застрашените от трусове страни в света.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР